Je vindt onze yurts op een apart gedeelte van duinkampeerterrein Loodsmansduin, op een van de stilste en mooiste plekken van Zuid-Texel, vlakbij het sfeervolle oude loodsdorp Den Hoorn. De camping ligt op een zogenoemde vloedhaak, midden in Nationaal Park Duinen van Texel.

Vanaf je yurt zit je direct in de natuur en heb je alle mogelijkheden om kilometers te fietsen, te wandelen, te skaten of hard te lopen. En natuurlijk is ook het strand vlakbij. Dit is ook een unieke plek voor een feestje met vrienden of familie.

De maanden juni en september, wanneer bijna heel Nederland weer aan het werk en naar school gaat, is een hele mooie periode voor jonge ouders en groene grijzen met (klein)kinderen om te komen yurten. Je creëert hier herinneringen met een gouden randje.

De kinderen kennis laten maken met houtjes hakken, het vuur in het fornuis aanmaken, samen naar de vogels luisteren, de maan op zien komen, de sterren aan de hemel als diamanten zien schitteren... "Kijk daar staat de Grote Beer!"

Verdiep je tijdens je yurtvakantie in de bijzondere wereld van vogels en maak vanaf de yurts een vogel-, natuurwandeling met René Pop.

Wij zitten hier in het zuiden van Texel op een super vogelplek. We zitten er midden in.

Volgens René is dit een slagroomtaart voor vogels.

Maak kennis met René

Tijdens je vakantie kan je met Paul, een echte Texelse jutter, een juttocht over de Hors maken. De kenmerken van deze juttocht zijn; jutvondsten, verhalen en geschiedenis. Een tocht om niet meer te vergeten en waarbij je met "buit" terugkomt.

Eigenlijk mag je een rondje Den Hoorn ook niet missen!

  • Weet je dat Den Hoorn op een keileemrug is gebouwd, die ontstaan is door de ijstijden? Dit zie je heel duidelijk aan de glooiingen in het landschap
  • Dat de plek van yurts deel uit maakt van de vloedhaak
  • En dat in de De Kuil achter de yurts de VOC schepen lagen te wachten op 'goede' wind.

Dit alles en meer komt uitgebreid aan de orde en wordt zichtbaar in het rondje met jutter Paul.

Net buiten het dorp vind je Novalishoeve een BD zorgboerderij met, vers gebakken brood, taart, ijs, groenten, kaas, eieren, vlees. etc. Waar je op het terras koffie drinkt met een royale punt van de allerlekkerste appeltaart, ondertussen karren de kinderen over het terrein of hebben ze de dieren in de stal ontdekt.
Neem alvast een kijkje bij Novalishoeve