Je vind onze yurts op een apart gedeelte van duinkampeerterrein Loodsmansduin, op een van de stilste en mooiste plekken van Zuid-Texel, vlakbij het sfeervolle oude loodsdorp Den Hoorn. De camping ligt op een zogenoemde vloedhaak, midden in Nationaal Park Duinen van Texel.

Vanaf je yurt zit je direct in de natuur en heb je alle mogelijkheden om eindeloze wandelingen te maken in de Tesselse wildernis...... natuurlijk is ook het strand vlakbij 15 minuten met de fiets en 45 minuten lopen door de duinen.

Donker en stil

Hier op het eiland is het nog pikke, pikke donker en heel erg stil. Bij heldere hemel in de nacht is de melkweg zichtbaar als een witte nevel die uit ontelbare sterren bestaat.
De sterren fonkelen als diamanten en je blijft ademloos kijken. 

Lees meer over de stilte op ons eiland

Bijen

Op het eiland woont Jacco met zijn bijenvolken. Het is heel bijzonder om deze imker te horen vertellen over zijn zwermen, hoe ze leven en zichzelf als volk in stand houden. Je zou er bijna verliefd op worden…

Lees meer over Jacco de imker

Vogels
Wil je weten wat er nog meer vliegt hier op dit bijzondere vogeleiland? Dan kan je bij Calidris een vogelsafari maken en bij het Vogelinformatiecentrum Texel een excursie boeken.

Calidris  Vogelinformatiecentrum Texel

Novalishoeve

Net buiten het dorp vind je Novalishoeve een BD zorgboerderij met, vers gebakken brood, taart, ijs, groenten, kaas, eieren, vlees. etc. Waar je op het terras koffie drinkt met een royale punt van de allerlekkerste taart.
Neem alvast een kijkje bij Novalishoeve

StrandpaviljoenTwaalf

Is ons favoriete paviljoen, jong, vriendelijk, met verrassend lekker&goed eten op een super leuke plek.