Je vindt onze yurts op een apart gedeelte van duinkampeerterrein Loodsmansduin, op een van de stilste en mooiste plekken van Zuid-Texel, vlakbij het sfeervolle oude loodsdorp Den Hoorn. De camping ligt op een zogenoemde vloedhaak, midden in Nationaal Park Duinen van Texel.

Vanaf je yurt zit je direct in de natuur en heb je alle mogelijkheden om kilometers te fietsen, te wandelen, te skaten of hard te lopen. En natuurlijk is ook het strand vlakbij. Dit is ook een unieke plek voor een feestje met vrienden of familie.

De maanden juni en september, wanneer bijna heel Nederland weer aan het werk en naar school gaat, is een hele mooie periode voor jonge ouders en groene grijzen met (klein)kinderen om te komen yurten. Je creëert hier herinneringen met een gouden randje.

Donker en stil

Hier op het eiland is het nog pikke, pikke donker en heel erg stil. Bij heldere hemel in de nacht is de melkweg zichtbaar als een witte nevel die uit ontelbare sterren bestaat.
De sterren fonkelen als diamanten en je blijft ademloos kijken. 

Lees meer over de stilte op ons eiland

Juttocht en rondje Den Hoorn 

Tijdens je vakantie kan je met Paul, een echte Texelse jutter, een juttocht over de Hors maken. De kenmerken van deze juttocht zijn; jutvondsten, verhalen en geschiedenis. Een tocht om niet meer te vergeten en waarbij je met "buit" terugkomt.

  • Weet je dat Den Hoorn op een keileemrug is gebouwd, die ontstaan is door de ijstijden?
  • Dat de plek van yurts deel uit maakt van de vloedhaak
  • En dat in de De Kuil achter de yurts de VOC schepen lagen te wachten op 'goede' wind.

Bijen

Op het eiland woont Jacco met zijn bijenvolken. Het is heel bijzonder om deze imker te horen vertellen over zijn zwermen, hoe ze leven en zichzelf als volk in stand houden. Je zou er bijna verliefd op worden…

Lees meer over Jacco de imker

Vogels
Wil je weten wat er nog meer vliegt hier op dit bijzondere vogeleiland? Dan kan je bij Calidris een vogelsafari maken en bij het Vogelinformatiecentrum Texel een excursie boeken.

Calidris  Vogelinformatiecentrum Texel

Fotografie tips

Wanneer je een speciaal en feestelijk weekendje, midweek of week in de yurt viert, samen met je familie of goede vrienden, dan is het misschien leuk om dit te laten vereeuwigen door een professionele fotografe. De yurts en het terrein is een uitstekend decor hiervoor. Wij kunnen je 2 fotografes aanraden; Liselotte Schoo en Evalien Weterings. 

Liselotte Schoo Evalien Weterings

Novalishoeve

Net buiten het dorp vind je Novalishoeve een BD zorgboerderij met, vers gebakken brood, taart, ijs, groenten, kaas, eieren, vlees. etc. Waar je op het terras koffie drinkt met een royale punt van de allerlekkerste appeltaart, ondertussen karren de kinderen over het terrein of hebben ze de dieren in de stal ontdekt.
Neem alvast een kijkje bij Novalishoeve