Vakantie vieren in een Yurt op Texel

Een yurt is van origine geen kampeermiddel, het is niet bedacht als recreatieobject. Het is een oeroude nomadische woonvorm, die ons door zijn doordachte constructie en sfeer uitnodigt terug te gaan naar onze basis; de eenvoud van het bestaan.
In Mongolië word een yurt Ger genoemd, wat huis of thuis betekend. Een veelzeggende naam voor een tent want daar staan deze schitterende onderkomen in het weidseMongoolse landschap, en is het de enige beschutting die er is, waardoor de bewoners heel zorgvuldig met hun behuizing omgaan. Ze zien dan ook de yurt/ger als een groot wezen. Het hout waarmee het prachtige en indrukwekkende frame is opgebouwd zijn de "botten". Het wolvilt waarmee de yurt is geïsoleerd zijn de "spieren", dit zorgt ook voor massa en stevigheid. Het canvas is de huid en de hoes er omheen zijn de kleren. Binnen staat de houtkachel iets links uit het midden en dat is het hart. Wanneer je binnen komt, stap je over de drempel waardoor je gelijk een buiging maakt voor de "spirit", en je je hoofd niet stoot, die in het midden, tussen de 2 staanders (baghans) van de yurt woont.

Een yurt is niet zo maar een tent, het is meer een woning en dan van natuurlijke materialen, daardoor moet je er goed voor zorgen. Het is eigenlijk heel direct.. jij zorgt goed voor je yurt.. dan zorgt de yurt goed voor jou. Wij bouwen de yurts aan het eind van het seizoen weer af aangezien er geen winterverhuur is. Dus aan het eind van het seizoen afbouwen, wassen en vouwen we de doeken, impregneren het canvas, lopen we het houtwerk na en vervangen waar nodig waar nodig.

Door de dikke vilten isolatie laag blijft de yurt in de zomer lekker lang koel en in het voor- en najaar lekker lang warm.

Al onze yurts zijn sfeervol en compleet ingericht, met eerlijke materialen van goed kwaliteit. Een sfeervolle ambiance van geborgenheid en rust, overzichtelijk en functioneel. Het houtgestookte fornuis met oven houdt de yurt goed warm en biedt de mogelijkheid om uitgebreid te koken.

  • Sanitair is van uitstekende kwaliteit en ligt op ongeveer 25 meter afstand van het yurtterrein.Wakker worden in je hideaway...diep verscholen in de duinpan... waan je je ver weg... 

Je bewust worden van de bijzondere ronde ruimte, waar hedendaagse luxe en eeuwenoude eenvoud hand in hand gaan. Dat is pure betovering.

Bekijk de hideaway met 2 persoons bed

 

Verstop je in deze hideaway met 2 losse één persoons bedden.

Huisdier alleen op aanvraag.

Bekijk deze yurt