Vakantie vieren in een Yurt op Texel

Een yurt is van origine geen kampeermiddel, het is niet bedacht als recreatieobject. Het is een oeroude nomadische woonvorm, die ons door zijn doordachte constructie en sfeer uitnodigt terug te gaan naar onze basis; de eenvoud van het bestaan.
In Mongolië word een yurt Ger genoemd, wat huis of thuis betekend. Een veelzeggende naam voor een tent. Daar staan deze schitterende onderkomen in het weidse landschap, en de enige beschutting die er is, waardoor de bewoners heel zorgvuldig met hun behuizing omgaan. Ze zien dan ook de yurt/ger als een groot wezen. Het hout waarmee het prachtige en indrukwekkende frame is opgebouwd zijn de "botten". Het wolvilt waarmee de yurt is geïsoleerd zijn de "spieren", dit zorgt ook voor massa en stevigheid. Het canvas is de huid en de hoes er omheen zijn de kleren. Binnen staat de houtkachel iets links uit het midden en dat is het hart. Wanneer je binnen komt, stap je over de drempel waardoor je gelijk een buiging maakt voor de "spirit", en je je hoofd niet stoot, die in het midden, tussen de 2 staanders (baghans) van de yurt woont.

Een yurt is niet zo maar een tent, het is meer een woning en dan van natuurlijke materialen, daardoor moet je er goed voor zorgen. Het is eigenlijk heel direct.. jij zorgt goed voor je yurt.. dan zorgt de yurt goed voor jou. Wij bouwen de yurts aan het eind van het seizoen weer af aangezien er geen winterverhuur is. Want ja... in deze woontent moet de kachel branden, dat is het hart, wat er tevens voor zorgt dat de yurt in goede staat blijft. Dus aan het eind van het seizoen afbouwen, alle doeken wassen en vouwen, het canvas impregneren waar nodig, het houtwerk nalopen en onderhoud. En eventuele hoezen of canvas of vilt vervangen. Kortom een dikke klus, niet alleen in tijd maar ook een kostbare klus, vol verrassingen.
Tijdens het hele seizoen wonen wij samen met onze gasten ook in één van onze yurts op het speciale plekje van het kampeertterrein.

Kortom: Het samen zijn in een ronde ruimte doet iets met je, dit weten wij uit ervaring én horen wij vaak van onze gasten
Door de dikke vilten isolatie laag blijft de yurt in de zomer lekker lang koel en in het voor- en najaar lekker lang warm.

Al onze yurts zijn sfeervol en compleet ingericht, met eerlijke materialen van goed kwaliteit. Een sfeervolle ambiance van geborgenheid en rust, overzichtelijk en functioneel.Het houtgestookte fornuis met oven houdt de yurt goed warm en biedt de mogelijkheid om uitgebreid te koken.

  • Zelf meenemen: Bad-, hand en theedoeken
  • Sanitair is van uitstekende kwaliteit en ligt op ongeveer 50 meter afstand van het yurtterrein.

Heb je ook zo'n zin om je vakantie in een yurt te vieren?

Samen wakker worden in je romantische "hide away" yurt… Door je wimpers gluren naar het zachte ochtendlicht dat door de koepel valt.

Je bewust worden van de bijzondere ronde ruimte, waar hedendaagse luxe en eeuwenoude eenvoud hand in hand gaan. Dat is pure betovering.

Bekijk de Bruidsyurt

Prettige en knusse tweepersoons yurt met 2 x één persoon bed. Veldbed voor een kind is mogelijk.

Deze yurts liggen relatief het dichts bij het sanitair. Huisdier alleen op aanvraag.
Aankomsttijd 16.00 uur en vertrek is om 11.00 uur.

Bekijk de 2-persoons yurt

Onze 30m2 is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een vrienden/vriendinnen groepje.

Deze yurts staat op een vrij hoog houten platform en heeft een eigen terras. Door het kleinere vloeroppervlak  en de verhoging zijn deze yurts iets minder geschikt voor heel kleine kinderen. Hier zijn geen huisdieren in toegestaan.
Aankomsttijd 16.00 uur en vertrek is om 11.00 uur.

Bekijk deze 4-persoons yurt

Onze 4 persoons yurts zijn bij uitstek geschikt voor gezinnen.

Door het grote oppervlak is er veel ruimte om, als het weer eens wat tegenzit, binnen te spelen. Eventueel kan er een extra veldbed bijgezet worden. Toeslag 35,- per veldbed per gehuurde periode. Huisdier alleen op aanvraag.
Aankomsttijd 16.00 uur en vertrek is om 11.00 uur.

Bekijk deze 4-persoons yurt

Deze gezellige yurt is ingericht voor zes personen.

Alle yurts hebben een fraaie houten vloer, beschikken over een keukenblok, een hout gestookt fornuis en een koelkastje.

Bekijk de 6-persoons yurt